chriskokkeel

performer. entertainer. creator

Bio

26 augustus 2019 by admin

Chris Kokkeel (11 juli 2000, Breda) studeerde aan de Nationale Balletacademie te Amsterdam en Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Vanaf jongs af aan raakte hij gefascineerd door de kracht van klassieke en vrije dans, in combinatie met zang en performance. Michael Jackson –The King of Pop – en componist en musicus Ryuichi Sakamoto zijn grote inspirators voor hem.

Chris is een melomaan; muziek en geluid vormen de fundamenten van zijn creaties. Verder haalt hij inspiratie uit filosofische en maatschappelijke vraagstukken. Klank, kennis en gevoel komen zo tot uiting in één energiek geheel.

Hij volgde in zijn geboortestad, op de plaatselijke dansschool, lessen van hip hop stijl tot klassiek ballet. Zijn talent werd snel gespot en hij schopte het vlug tot de Fontys Dansacademie in Tilburg. Daar ontwikkelde hij zijn vaardigheden verder. Op elfjarige leeftijd leverde het hem een rol op in de Stage Entertainment Productie Droomvlucht.

Zijn enthousiasme, doorzettingsvermogen en veelzijdigheid bracht Chris in rap tempo verder. Het leverde hem een plek op aan de prestigieuze Nationale Balletacademie in Amsterdam waar hij zijn basis als jong klassiek danser legde. Maar het avontuur bleef lonken want Chris wilde meer dan alleen klassiek. Zo heeft hij zijn vooropleiding afgerond aan Lucia Marthas Institute for Performing Arts. 

Momenteel is Chris actief als danser, choreograaf en regisseur. Daarnaast studeert hij Italië-studies aan de Universiteit van Amsterdam om zich verder te verrijken en te inspireren. Verschillende disciplines komen samen in zijn stijl. Van theater tot film, van expressie tot dans.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 mail_outline instagram2 menu play2 whatsapp22 quotes-left checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark home