chriskokkeel

performer. entertainer. creator

Preview Songs of Glass & Preview Triple Glass

Zaterdag 14 december om 20:15 uur zal Chris te zien zijn in Sociëteit Ramses Shaffy Huis te Amsterdam! Deze keer zal hij twee gloednieuwe eigen choreografieën presenteren als sneakpreview op een groot aankomend concert. Dit alles is in samenwerking met de bekende musici: pianist Xavier Boot en percussionist (o.a. van Philip Glass zelf) Niek Kleinjan. Het programma is een initiatief van de Philip Glass Hommage onder leiding van Cor Knoester.

De choreografieën zijn gemaakt op de volgende muziekstukken:

  • “Mad Rush”- Philip Glass (live begeleiding op de vleugel van Xavier Boot & percussionist Niek Kleinjan)
  • “ZURE- Cornelius Remix”- Ryuichi Sakamoto

Het zal een performance zijn die een veelzijdigheid aan stijlen en genres bevat: van ballet tot popping en van modern tot pantomime!

Kortom een multidimensionale ervaring!

De voorstelling vindt plaats in Societeit Ramses Shaffy Huis, Piet Heinkade 231 in Amsterdam. Er zijn zit- en staplaatsen.

Kaarten zijn beschikbaar via onderstaande link:

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-preview-songs-of-philip-glass-en-preview-triple-glass-78187501923?aff=efbeventtix&fbclid=IwAR3IIPP52iiorQTaWFknAduXxuqMZnBcPzcfpu_GjVFQ7lZuK7NA2ex4gjU

Algemene informatie:

Hommage Philip Glass biedt jonge musici graag het podium. Jonge musici die allen zijn geinspireerd door de Amerikaanse componist Philip Glass.

Theater De Meervaart in Amsterdam biedt – i.s.m. Hommage Philip Glass – in seizoen 2020/2021 de reeks ‘Glass & Meer’ aan. Een reeks van vijf concerten waarbij de muziek van Philip Glass centraal staat. Niet alleen Glass, ook andere componisten…& Meer. De concerten Songs of Glass en Triple Glass zijn twee van de vijf concerten: op zondagmiddag 14 februari 2021 (Songs of Glass) en zondagmiddag 30 mei 2021 (Triple Glass). Twee nieuwe concerten in voorbereiding, daarom eerst een preview van beide concerten op zaterdag 14 december.

Bij de eerste preview staan de songs van Philip Glass centraal. Féline Spiegel en Rik Limonard zingen enkele songs van Glass. Xavier Boot begeleidt de zangers op de piano. Xavier speelt ook Glass solo op piano.

Bij de tweede preview is de muziek van Philip Glass het vertrekpunt. Drie jonge musici zijn op zoek naar hun eigen stijl en versterken elkaar daarbij. Een spannende combinatie van piano (Xavier Boot), percussie (Niek KleinJan) en dans (Chris Kokkeel). Triple Glass door twee bevlogen jonge musici.

De voorstelling vindt plaats in Societeit Ramses Shaffy Huis, Piet Heinkade 231 in Amsterdam. Er zijn zit- en staplaatsen.

Organisatie: Cor Knoester / Hommage Philip Glass

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 mail_outline instagram2 menu play2 whatsapp22 quotes-left checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark home